by Mediegruppa on September 30th, 2020

Den 13-15 November 2020 kommer naturfotograf og Nikon ambasadør Roger Brendhagen til Mo  i Rana og Rana Fotoklubb for å avholde Workshop. Mer informasjon kommer så snart program foreligger. Mulige stikkord for helga er grottetur, fotoforedrag og praktiske øvelser.
Om fotografen:
Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Bor nå i Nykroppa i Sverige, men med side 250 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og er Nikon Ambassadør.
Roger har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste 15 årene – med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord.

Posted on September 26th, 2019

Fotograf Bjørn Joachimsen kommer tilbake til Mo i Rana for å lære oss å bruke Lightroom.
Dato: 8.-10. november

Link til kurset: https://bjorn-joachimsen.com/2019/07/23/grunnkurs-i-lightroom-classic-mo-i-rana/

I forbindelse med besøket holder Joachimsen i tillegg kurs i print og fargestyring.

Joachimsen skriver:
Å se sine egne fotografier som forstørrelser er en opplevelse som gjerne overgår bildevisninger på skjerm. For mange er det imidlertid forbundet med frustrasjon å få det digitale bildet printet – ettersom fargegjengivelsen ofte ikke blir riktig.

Gjennom denne printworkshopen over to kvelder får du en god innføring i enkel og sikker arbeidsflyt for å få perfekte farger – hvor bildet du får ut på printeren stemmer med det du ser på skjermen. [Mo i Rana, 6.–7. november 2019]

Mer informasjon og påmelding:
http://www.fotografjoachimsen.no/fotokurs/kurs-fargestyring-print-mo-i-rana-november-2019

Vi gleder oss!

Posted on January 28th, 2019

Fotograf Bjørn Joachimsen kommer tilbake til Mo i Rana i mars. Denne gangen er teamet "naturfoto". Vi gleder oss til å tilbringe nok en helg sammen med Joachimsen. 

Se mer info på hans hjemmeside: http://www.fotografjoachimsen.no/fotokurs/2019-03/workshop-naturfoto-mo-i-rana-2019?fbclid=IwAR1z2vxXYCS9UE5wJbESMS314578-uQbP6R1SVDJwSaMIM3pV3uJCJhSpEc
Tid: 15. -17 mars
Sted: Helma hotell
Påmelding: Se info i linken til Bjørn.
Påmeldingsfrist 1. februar

Posted on September 24th, 2018

Foto: Bjørn Joachimsen (Bildet er hentet fra linken nederst i saken)

Vi er veldig glad for at Bjørn Joachimsen endelig tar seg turen til Mo i Rana for å holde workshop! Dette blir en spennende helg med tema "kreativ/eksperimentell fotografering" hvor vi får utfordre vår fantasi og våre ferdigheter. 

Joachimsen har lang fartstid innen foto og vi gleder oss til han skal dele noe av sine ferdigheter med oss. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering.

​Med seg på turen har han sin assistent Julia Rønneberg.
Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt.

MELD DEG PÅ NÅ! DET ER FÅ PLASSER IGJEN PÅ KURSET. (LINK NEDERST I SAKEN)

Praktisk informasjon:

Dato: 26.-28.oktober
​Sted: Clarion Collection Hotel Helma
Påmeldingsfrist: 10. oktober 2018.

​Deltakeravgift:
kr. 3850.- ved påmelding før 1. oktober 2018.
Kr. 4250.- ved påmelding fra og med 1. oktober 2018.
Medlemmer i fotoklubber tilsluttet NSFF får 10% rabatt på kursavgiften.
Medlemmer i Rana Fotoklubb får 20% rabatt på kursavgiften.

Følg linken for mer informasjon/påmeldingsskjema. 
http://www.fotografjoachimsen.no/fotokurs/2017/9/5/kreativ-eksperimentell-naturfoto-mo-i-rana-2018Bjørn Joachimsen
(Bilde hentet fra linken over)

Posted on June 28th, 2018

Dagen ble avlyst gr sykdom. Ny dato kommer! 

​​Rana Fotoklubb ønsker velkommen til fotokveld med tema macro og fotoforedrag med naturfotograf Roger Kuljunlahti Brendhagen, tirsdag 21 august kl 1800.

Roger har tidligere besøkt oss på Mo og holdt foredrag, og vi gleder oss veldig til han kommer tilbake med nye historier og inspirasjon fra sine mange fototurer omkring i verdens land. 

Sted: Frivilligsentralen (mellom Gyda og Rana blad)
Kursavgift: kr 250,- (for ikke-medlemmer av RFK)
Kaffe og frukt blir servert og er inkludert i avgiften.

Påmelding skjer på Rana fotoklubb sin offentlige facebookside her: 
​https://www.facebook.com/groups/2372723795/
Roger Kuljunlahti Brendhagen ​har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i blant annet Vi Menn, Aftenposten og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. ​Han er tilknyttet Nikon og WWF som fotograf og holder workshop og kurs innen makro – og naturfotografering. Med over ​300 reisedøgn i året - med store deler av verden som arbeidsplass gleder vi oss til å høre og ikke minst se noe av det han har fanget i kameralinsen. 

Han deler mye av sin hverdag på sin Facebookprofil. Trykk på bildet for å komme til profilen hans. 

Posted on June 9th, 2018

Vi er veldig glad for å for å få stille ut noe av vårt arbeid hos Atelier Hilde Strand. 
Rana fotoklubb deltar på fotoutstilling fra 14. juni - 23. juni. 
Åpning av utstillingen starter torsdag 14. juni kl. 17.00. 

Mer informasjon om arrangementet og om Hilde Strand sitt atelier finner dere ved å følge linken her. 

Atelieret befinner seg på Amfi Domus - rett ved Tinde Cafè. 
Håper alle tar seg tid å komme innom, vi gleder oss :) 

Posted on May 30th, 2018

Igår 29. mai tok vi oss en tur til Engasjyen på leting etter fugler. Engasjyen naturreservat ligger på Ytteren og det er på denne tiden mange fuglearter å observere der. I tillegg fikk vi høre at det er observert amerikasvartand ved engasjyen - en fugl som kun er observert 3 ganger tidligere i Norge. Veldig spennende - men vi fikk dessverre ikke se anda igår. Det florerte av svaler og stæren var fullt opptatt med mating av sine små i stærkassa. Tove fikk et nydelig bilde av svalen som fløy over vannet.  De er ikke enkel å fange i sin hurtige manøvrering. 

Neste tirsdag 5. juni tenker vi å se litt på redigering av bilder. 

​Vi nærmer oss ferietid - og i sommer er det ingen klubbkvelder i Rana fotoklubb. Det vil komme mer info til til høsten ift oppstart og aktivitetsplaner for høsten. God sommer :) 

Ønsker du å bli medlem? Nye medlemmer ønskes velkommen til høsten :) 
Meld deg inn her
Bildet er tatt av: Tove Westvik Rasmussen

Posted on June 16th, 2017

​Ny sommer i Rana og på Helgeland - og det er mulighet for mange flotte fototurer . Vi oppfordrer alle medlemmer til å dra på fototurer eller jobbe med prosjekter - og bidra til å skape aktivitet i klubben.

I sommer er det ingen klubbkvelder på ungdommens hus. Vi starter opp til høsten.

Selv om det er ferie fra klubbkvelder tar vi ikke ferie fra fotograferinga. Dersom du melder i fra på vår facebookgruppe, om en spontan fototur, eller om du har ett prosjekt på gang, så kan vi jobbe sammen.  Lærerikt og gøy! Vi sees! :-) 

Posted on June 16th, 2017

​Torsdag 15.Juni øvde vi oss på portrett og andre motiver i Skuggheistua på Stenneset. 
Det var 9 medlemmer som øvde på ulike motiver - med og uten blitz/softbox. Dette må vi gjøre igjen. Inspirerende.  Det er mange muligheter på Stenneset både inne og ute. Snart blomstrer det også i Stennes-hagen. 

Nikon D4s, Nikon 24-70mm på 35mm, F/2,8, 1/200s, iso 1600.
Foto: Kato Kristensen

Posted on June 16th, 2017

​Kåring av fotokonkurranse "Påske".
Vinnerbildet med bildekritikk fra Brønnøysund fotoklubb v/Raymond Hagen. 

Begrunnelse:

Påsken handler om tradisjoner, og maling av egg er en av de mest ikoniske. I så måte er "historien", og konteksten meget bra, samtidig som det har en stor porsjon med humor i bildet. (eg flira godt).....

Det rent bildetekniske er godt balansert med ulike nyanser av hvitt, og lyse toner. Bildet er naturlig rammet inn, og følger gode regler for komposisjon med fokuspunkt på "ansiktet" til egget til venstre. God belysning gjør at alle elementer er i synlige, og det unngås distraherende skygger. Godt utført. 

mvh Raymond Hagen

​Foto: Lise Mari Løvstrand

Categories
Kurs (4)
Møter (2)
Sosial (3)
Tur (3)
2020 (1)
2019 (2)
2018 (4)
2017 (4)
2016 (12)
2015 (7)
2014 (5)
2013 (10)